Yes we zijn weer open! Maak snel een afspraak voor een proefles of probeer nu 2 weken eGym voor maar € 25,-

Pilates

Wil je jouw spiergroepen sterker maken en wil je tegelijkertijd een soepeler lichaam? Maak kennis met Pilates! Bij Sportloods kun je terecht voor het volgen van diverse Pilates lessen in Eefde, waarmee je naast jouw lichaam ook nog eens jouw geest in balans brengt. Dit onder leiding van gecertificeerde docentes.

Wat is Pilates?

Het hoofddoel bij Pilates is om een sterk en stabiel lichaamscentrum op te bouwen. De spieren die je traint met Pilates, gebruik je dagelijks bij bijna alles wat je doet. Denk aan de spieren rondom je rug, buik, je heup en bekken. Juist omdat je deze kernspieren zo vaak gebruikt, is het erg belangrijk om dit te trainen. Zo blijft je lichaam sterk en in balans waardoor het risico op blessures vermindert. Na een aantal lessen merk je dat je leniger bent, je spieren sterker worden en je meer kracht hebt in je rug. Daarnaast ervaren veel mensen ook nog eens dat ze mentaal sterker worden.

Oefeningen

Bij Pilates worden oefeningen op een mat uitgevoerd. Je wisselt verschillende staande, zittende en liggende houdingen af in een vloeiende beweging. Meerdere docentes geven bij Sportloods les met verschillende materialen, waaronder Pilates ballen en ringen.

Voor wie?

Pilates is voor iedereen geschikt die spiergroepen sterker wilt maken. Heb je last van blessures en fysieke ongemakken? Dan is Pilates ook een echte aanrader. Het zorgt ervoor dat gewrichtspijn en rug- en nekpijn worden verminderd. Dit komt doordat er wordt gefocust op een betere houding.

Pilates tijdens de zwangerschap

Pilates tijdens de zwangerschap is voor zowel moeder als baby van onschatbare waarde. De innerlijke rust in combinatie met de fysieke training is een perfecte basis om de zwangerschap in balans te beleven. Tot circa 15 weken is het mogelijk de groepslessen te volgen. Naarmate het kind, en dus ook de buik gaat groeien zullen er steeds meer oefeningen in de groepslessen zijn, die niet meer fijn voelen en die ook niet meer zinvol voor je zijn. Het lesprogramma van de groepslessen sluit niet meer aan bij jouw behoeften en wensen. Je kan de overstap maken naar de zwangerschapscursus. Deze cursus duurt 12 of 14 weken en kan daarna zelfs per week worden verlengd. Instappen kan op ieder gewenst moment.

Ook een Pilates les volgen?

Wil je ook graag een Pilates les volgen bij Sportloods? Je bent van harte welkom. Neem contact op om je aan te melden.

Stel uw vraag

Stel uw vraag