Pilates

Wil je jouw spiergroepen sterker maken en wil je tegelijkertijd een soepeler lichaam? Maak kennis met Pilates! Bij Sportloods kun je terecht voor het volgen van diverse Pilates lessen in Eefde, waarmee je naast jouw lichaam ook nog eens jouw geest in balans brengt. Dit onder leiding van gecertificeerde docentes.

Wij geven Pilates op een unieke locatie in Eefde, bij landgoed Het Haveke. In de winter geven wij het binnen in het Koetshuis en zodra het weer het toelaat in de prachtige tuin.

Wat is Pilates?

Het hoofddoel bij Pilates is om een sterk en stabiel lichaamscentrum op te bouwen. De spieren die je traint met Pilates, gebruik je dagelijks bij bijna alles wat je doet. Denk aan de spieren rondom je rug, buik, je heup en bekken. Juist omdat je deze kernspieren zo vaak gebruikt, is het erg belangrijk om dit te trainen. Zo blijft je lichaam sterk en in balans waardoor het risico op blessures vermindert. Na een aantal lessen merk je dat je leniger bent, je spieren sterker worden en je meer kracht hebt in je rug. Daarnaast ervaren veel mensen ook nog eens dat ze mentaal sterker worden.

Oefeningen

Bij Pilates worden oefeningen op een mat uitgevoerd. Je wisselt verschillende staande, zittende en liggende houdingen af in een vloeiende beweging. Meerdere docentes geven bij Sportloods les met verschillende materialen, waaronder Pilates ballen en ringen.

Voor wie?

Pilates is voor iedereen geschikt die spiergroepen sterker wilt maken. Heb je last van blessures en fysieke ongemakken? Dan is Pilates ook een echte aanrader. Het zorgt ervoor dat gewrichtspijn en rug- en nekpijn worden verminderd. Dit komt doordat er wordt gefocust op een betere houding.

Ook een Pilates les volgen?

Wil je ook graag een Pilates les volgen bij Sportloods? Je bent van harte welkom. Neem contact op om je aan te melden.

Stel uw vraag

Stel uw vraag